Perhoskoira Freyalla ikää jo yli 5 kk

Freyan korvat sen kuin kasvavat. Toisen korvan asento vaihtelee päivästä toiseen, toinen sen sijaan on jymähtänyt kääntymään pään päälle. Painoa pennulla on 12,5 kg ja säkä on n. 47 cm. Kulmahampaat ovat vielä sinnikkäästi paikoillaan poskihampaiden putoillessa lattialle kuin pahimmallakin nakkikioskirettelöitsijällä. 

Viikonloppuna oli Niina-Liina Linnan koulutus ja oli kyllä jälleen kerran mainiota treeniä. Niina-Liina on tosi tarkka huomaamaan virheitä (vaikka minun kohdallani ei tarvitse olla edes kovin tarkka huomatakseen niitä...), mutta osaa olla myös kannustava. Poispäinkäännös kepeiltä on ollut meille sula mahdottomuus, mutta nyt saimme oikein hyviä vinkkejä siihen. Eri keppikulmia täytyy harjoitella ahkerammin. Puomin kontaktikin oli jälleen hukkunut johonkin. Bea on osannut aiemmin hakea itsenäisesti kontaktin, mutta jostain syystä tällä kertaa se ei tullut alas asti etutassut maahan, vaan jäi nököttämään istuaalteen koko pinnalle - pahus!

Freya pääsi taas tuoksuttelemaan agilitytunnelmaa. Tein sen kanssa keppejä ja huh huh mitä vauhtia se pitää. Liisa opetti (ehkä vähän tahattomasti) Freyalle kontaktia A:lla. Ei kuulemma mitään ongelmaa! Freijasta on kyllä tulossa melkoinen tykki! Kun vaan osaisi pitää kaiken sen energian hallinnassa... Freya löysi kaksi ihanaa poikaa, nimittäin Ormin ja Roihun. Voi, kun se kulki polleana poikien rinnalla häntä kaarella. 

Otimme eilen Freyan ensimmäistä kertaa mukaan hiihtämään. Hyvinhän se meni. Toisin kuin Bea pentuna, Freya ei paljoa piittaa suksista ja sauvoista ja niiden jahtaamisen sijaan keskittyy juoksemiseen. Tosin Bean jahtaaminen alkaa aina loppulenkistä, kun pieni polla väsähtää. Tänään laitoinkin siinä vaiheessa lenkkiä Freyan hihnaan ja  loppukin sujui rauhassa. Kovin pitkiä lenkkejä ei Freyan kanssa vielä voi tehdä, mutta saanpahan tehdä Bean kanssa vielä laatulenkit päälle!