Kahden päivän ajan meillä on ollut hyvin hyvin hiljaista kotona. Olimme nimittäin viikonloppuna Elisan ja Karin järjestämällä paimennuskurssilla. Mukana oli Freyan sisko Asta, Roihu (Lukan poika) sekä Astra ja Piitu-pentu. Bean rooli oli tällä kertaa makoilla auringossa ja hillitä itsensä, kun Freya sai hurvitella lampaiden kanssa. Lauantaina meitä koulutti Paarvion Annika. Freya teki yllättävän maltillisesti hommia ja kunhan vain itse muistin liikkua riittävästi, mutta rauhallisesti sai Freya tilaa kuljettaa lampaita oikein nätist. Se kuunteli tosi hyvin ja tuli kutsusta luokse. Välillä vauhti kasvoi liiaksi ja se tuli liian lähelle lampaita, mutta tilanteen sai tasoitettua jo pienellä murinalla. Mutta oi voi, kun itse on niin pihalla edelleen liikkumisen kanssa. Pentunen osaisi varmasti kymmenen - ei, vähättelyä - sata kertaa paremmin, jos itse osaisin olla selkeämpi.

Astan meno näytti oikein hienolta. Se vaikuttaisi jo nyt oikein lujatahtoiselta paimenelta, jonka silmille uhittelevat lampaat eivät taatusti hypi tulevaisuudessa. Vaikka siskokset ovatkin hieman eri näköisiä ja rakenteisia, oli niiden työskentelyssä ja liikkeessä jotain tosi samaa. Paimennuksen jälkeen tytöt pääsivät hetkeksi leikkimään. Molemmat olivat siinä vaiheessa melkoisen väsyneitä, mutta ihan mukavasti niiden touhuilu lähti sujumaan.

Sunnuntaina kertasimme edellisenä päivänä opittuja asioita Elisan ja Karin opastaessa meitä vielä lisää. Paljon tuli hyviä vinkkejä ja tuntui, että itsekin pääsi taas ison askelen eteenpäin. Vielä kun oli mukavaa seuraa, upea sää ja hyvää ruokaa, niin eipä viikonlopun vietto voisi tuosta enää paljoa parantua! Suurkiitokset Elisalle ja Karille sekä Annikalle mainiosta viikonlopusta.

Hienot säät sen kuin jatkuvat. Töiden jälkeen on tullut touhuiltua pihalla ja sen kyllä näkee naamasta: Olen saanut vakuutella työkavereille, ettei meille tosiaan ole hankittu kotisolariumia. Eilen kävin avaamassa kevään uimakauden. Maaliskuuhan meni täysin pulikoimatta, kun avanto jäätyi umpeen kovien pakkasten aikana. Nyt pääsee onneksi taas nautiskelemaan raikkaasta vedestä!