Onpas kulunut aikaa viimeisestä päivityksestä. Touhua on ollut niin paljon, ettei iltaisin malta enää kirjoitella kuulumisia. On nautittu keväthangista, hiihdelty, pingottu agilityssä, paimenneltu ja tavattu tuttuja. Puutarhan kevättouhutkin on aloitettu; minä leikkaan omenapuita ja koirat kantavat oksia - yleensä vaan pois kompostista...

Freyan sytyttelyt jatkuvat. Kävimme lampailla pitkästä aikaa. Hetken riehakkuuden jälkeen alkoi pikkuneiti keskittyä tosissaan ja piti oikein hienosti etäisyyttä ja pysyi tasapainossa.

Agilityn harjoittelu etenee mukavasti eteenpäin. Bea on nyt alkanut irtoamaan putkiin ihan tosissaan ja minulla onkin yhtäkkiä kova työ opetella ohjaamaan sen mukaisesti. Kepeillä sen sijaan on tullut vähän takapakkia ja jostain syystä SE VIIMEINEN keppi jää helposti pujottelematta. Tänään oli Juha Oreniuksen koulutus ja se meni meiltä mukavasti. Juha peräänkuulutti kunnon urheiluhenkeä (olin vissiin vähän laiskan oloinen). Hiki siinä hommassa loppujen lopuksi tulikin. Hauskaa oli taas ja kyllä Bea on aika mainio koira - olen siihen tosi tyytyväinen.

Freya on osoittautunut melkoiseksi kuumakalleksi agilityhallilla. Nykyään aina, kun kaarretaan hallin pihaan, alkaa takakontista kuulumaan vinkumista (Freya on yleensä aika lunkisti). Ennen halliin menoa teemme pienen pissalenkin ja koko sen ajan Freya vonkuu vierellä ja vetää hihnassa tuli hännän alla. Aiemmin olen harjoitellut lelun tai namin kanssa esteitä, mutta hiha on ollut Freyan mielestä paljon parempi palkka. Niinpä hermostuttuani siihen siirryin kahteen tennispalloon ja kädet ovatkin välttyneet sen jälkeen naarmuilta. Mutta huhhuh kun pennulla on virtaa ja tekemisen meininki! Aivan mahtava hurtta!

Pilkku-poitsuakin on tullut tavattua. Pilkku sen kuin miehistyy ja jalat saavat mittaa. Pilkku ja Freya ovat oikein hyvät kaverukset ja Bea on porukan lippulaiva. On aika hauska seurata, kun ne kulkevat "säkäjärjestyksessä" pihalla kirsu maassa eläinten hajujen perässä ja työntävät nokkansa peräjälkeen samoihin lumikinoksiin. Myöhemmin keväällä olisi tarkoitus tutustua hakuun ja jäljestykseen pirpanoiden kanssa. Vähän lisähaasteita koirille ja emännille.

Arttu osti meille elämämme ensimmäisen järjestelmäkameran. Nyt olen kuunnellut parin viikon ajan valokuvausjargonia ja lisää on luvassa, kunhan A. on käynyt aiheesta kurssin. Kuvasaldo eiliseltä kävelylenkiltä kertoo kuvausvimmasta ehkä kaiken: 418 kuvaa puolessa tunnissa!!! Illat kuluvatkin sitten oikein rattoisasti kuvia katsellessa...

Päivi ja Asta haastoivat minut ja Freyan etsimään neljännestä kuvakansiosta neljännen kuvan. Arttu voikin pian laittaa pystyyn haasteen etsiä tuhannennesta kansiosta sadannen kuvan... Haastankin seuraavan bloginpitäjän, Marjun ja Ormin - ja annetaan armoa sen verran, että neljännen kansion neljäs kuva riittää.

 Bea-pallero