Bean jäätyä sairaslomalle on entistä ihanampaa touhuta Freyan kanssa agilityn parissa. F aloitti viime viikonloppuna kisaamisen. "Pikkupentu" oli hyvin, hyvin hämmästynyt, kun lämmittelylenkin jälkeen laitoin Bean autoon ja otin Freyan mukaan halliin. Virallinen mittaus sanoi 50 cm. Valmistautuminen rataan oli kerrassaan ihanaa. Olen Bean kanssa tottunut kuumana käyvään rakkiin, mutta Freya istui vieressäni ryhdikkäästi ja rauhallisena ja tapitti korvat pystyssä silmiini. Voisin vaikka vannoa, että se yritti sanoa  "sä olet superihana tyyppi, kun toit MUT tänne!"

Tämä rima pysyy muuten ylhäällä

Rata oli Saviojan Annen kiva rustaus. Haastavinta oli vauhdikkaan hyppykuvion ja vauhtiputken jälkeinen suora kepeillemeno. Freya tuppaa kovassa vauhdissa "ahmimaan" kerralla pari kolmekin keppiä, kun ei malta hidastaa. Niinpä minun piti keretä hidastamaan sitä ennen keppejä. Freya pujahti hyvin ensimmäiseen väliin, mutta otti seuraavat kaksi-kolme keppiä kerrallaan. Ei kun uusiksi ja tällä kertaa se aloitti toisesta välistä. Kun sain keskeytettyä ahnaan pujottelun, rauhoittelin koiraa hetken ja otettiin vielä kerran uusiksi. Oi miten keskittyneesti kepit loppujen lopuksi mentiinkin. Muutoin tuli 3 rimaa alas. Tulos oli siis huima 25, mutta tulos kuitenkin. Olinhan etukäteen pelännyt, ettei hommasta tule yhtään mitään. Nyt nähtiin, että mitään suurempaa ongelmaa ei enää ole; koira irtoaa upeasti, etenee ja hakee esteitä kohtuullisesti. Vauhti on melkoinen, tosin hypyt tahtovat venyä vähän liiankin pitkiksi. Paljon se katsoo edelleen minua, mutta ei toisaalta - ainakaan tällä kertaa - törmäillyt siivekkeisiin tai muihin esteisiin. Yksi asia tuli osoitettua. Freyan kanssa ei kannata odotella toista rataa kolmea tuntia - sitä ei sen pieni pää vielä kestä. Toiselle radalle mentäessä olimme kyllä molemmat ihan nuutuneita. Ihmekös sitten, että päästin koiran karkaamaan A:lle ja vielä toisen kerran puomille.

Ja minä kun luulin kadottaneeni kahden sormen ohjauksen jalon taidon...

Nyt vähän harkataan taas pulmakohtia, opetellaan hyppytekniikkaa ja katsotaan sitten seuraavia sopivia kisoja. Jospa vaikka samoihin kisoihin saisi lainakoirankin mukaan