Pitkästä aikaa pari päivää vapaata! Viimeinen kuukausi on ollut aikamoista hulinaa. Meillä tempaistiin alkuvuodesta sisäremontti kunnolla käyntiin. Työpäivän päätteeksi on tullut purettua seiniä, leviteltyä vesieristyksiä, saumattua lattioita ja siivottuasiivottuasiivottua. Freyalla on päivisin vastuullinen tehtävä päällysmiehenä Arttua ja muita miehiä vahtien. Hyvin on hoitanut näköjään hommansa, kun jälki on ollut erinomaista. Bea sen sijaan nukkuu - mielellään keskellä kaikkia työkoneita ja puuhakkainta tanteretta.

Freya on päässyt pariin otteeseen kisaamisen makuun. Ennen pitkää sairaslomaa Freyan kanssa kisaaminen oli yhtä jännitysnäytelmää koiran sinkoillessa suunnasta toiseen. Nykyään nautin kisaamisesta sen kanssa aivan älyttömästi. Yhteistekeminen sujuu entistä paremmin ja ajoitukseni alkaa pikkuhiljaa osumaan kohdalleen. Freya on herkkä ohjaukselleni ja kääntyy tarvittaessa pienimmistäkin väleistä. Yleensä saan katsoa peiliin, jos radalta tulee virheitä. Tosin pieniä säröjä on tullut Freyan kunniaan kontakteilta, joista se kisahuumassa on välillä loikkinut häikäilemättä yli. Treeneissä kontaktit ovat täsmälliset, nyt vaan tarkkuutta kuumiin kisoihin.

Suurin ongelmamme tuntuu olevan oma nöyryyden puutteeni ykkösluokan radoilla. Rataantutustumiseni ovat välillä olleet suoraansanottuna juosten kustuja, en pysty keskittymään olennaiseen ja unohdinpa muutama viikko sitten radankin. Tosin nyt kun olen sen tajunnut, on asenteeni jo kohentunut ja se on enemmän kuin reilua myös koiralleni.

Tökerö ohjaamiseni kulminoituu tällä hetkellä kuitenkin ratoihin Bean kanssa. Koira yrittää nöyrästi tehdä parhaansa - eli on äärimmäisen herkkä kaikille nytkähdyksille ja nykäyksille, joita teen. Ja niitähän sitten riittää. Kieltoja tulee siksi liikaa, mutta rimat Bea pitää hyvin ylhäällä. Viime viikonloppuna mikään - ei niin mikään - ei sujunut ja kotiin oli tuliaisina vain kolme äärimmäiseksi sähläykseksi mennyttä rataa. Takaisin perusasioihin, joita en ole koskaan tainnut oikein sisäistää:

1. KESKITY!!! (Äläkä ajattele mennyttä viikkoa, työ- tai remonttiasioita, muita koirakoita jne.)

2. Syö (Välipalat mukaan, ettei pää simahda!)

3. Asenne (Vaikkei koiralle ole väliä, menestytäänkö vai ei, minulle on - kyllä koira sen vaistoaa! Päätä jo, mitä haluat.)

3. Älä ajattele nollan tekemistä (Reilumpaa koirallekin)

4. Harjoitteluun laatua (Ei suoraan töistä farkuissa "mites me tällä kertaa pyörittäisiin")

5. Ulkopuolinen silmä (Treeneihin lisää "koetilanteita")

Tästä on hyvä jatkaa!