Päivä on ollut täynnä vilskettä ja vilinää. Hyvä niin, sillä neideillä olikin jo ylenmäärin virtaa joulurauhan ja flunssani takia. Kävimme siskon mukana tapaamassa Helmin ja Matin pentuja. Pikkupallerot eli viisi poikaa ja tyttö olivat oikein sympaattisia karvapalloja. Kauaahan viisiviikkoiset kaverukset eivät jaksaneet yhtämittaa möngertää. Ja sitten oli Jade - tosi hauskan näköinen ja terhakka tyttö. Freya pääsi painimaan Jaden kanssa ja vähän tahattomasti haistelemaan pikkupalleroitakin (kiipesi aidan yli). 

2183093.jpg

Onneksi energiaa jäi vielä jäljelle, sillä jatkoimme matkaa Noa-veljen luo. Elisa ja Kari olivat ottaneet vuoden vanhoja uuhia ulos, jotta pikkuneiti pääsisi hieman kokeilemaan, miltä tuntuu juosta lampaiden perässä. Mirk oli näyttämässä esimerkkiä ja pitämässä lampaat ojennuksessa. Aluksi Freija piti parempana pysytellä vieressäni, mutta pikkuhiljaa se innostui lähtemään Mirkin perään. Noa liittyi hetkisen päästä seuraan. Pennuilla oli hetki jälleennäkemisen riemua, mutta sitten Noan mielestä oli aika ryhtyä hommiin. Hetkisen Mirkin touhuja seurailtuaan Noa laski häntänsä ja kaulansa. Katseeseen syttyi sellainen intensiteetti, että pikkupojan leikittelyt lampaiden kanssa taisivat jäädä siihen. Hienoa katseltavaa! Freija seuraili tilannetta hiukan kauempaa, mutta lopetti sekin pelehtimisen ja laski häntänsä. Hetken päästä ne tuntuivat kisaavan jo Noan kanssa, kumpi saa juosta karkulaiset kiinni. 

2183059.jpg

Bea pääsi myöskin vähän herättelemään sisäistä lammaspaimentaan talviunesta. Suuntakäskyt eivät vielä ole hallussa, pitäisi vaan keskittyä suhisemaan, eikä yrittää mitään oikoteitä onneen. Bea kuunteli ihan nätisti eikä lähtenyt pahemmin kaahaamaan, mutta minä sen sijaan olin aivan pihalla, mitä tehdä. Pitäisi opetella itsekin lukemaan paremmin lampaita...  

2182993.jpg

Kotimatkalla takakontissa oli aika hiljainen tunnelma. Kotona Freya tunki kanssani pesuhuoneeseen ja tömähti istumaan suihkun alle kuin tatti. Siihen se jäi nuokkumaan, kunnes nostin sen turkki vettä valuen sivuun. Nyt se on simahtanut sohvalle viereeni. Miten muuten pieni koiranpentu voikaan kuorsata niin kovaa?!!